ot.gen.tr
ot

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Ot Kavurması

Ot Kavurması: Mucizevî, her derde deva otlardan yapılan ot kavurması, özellikle ege bölgesinde sıklıkla yapılmaktadır. Ot kavurmasının faydaları, hastalara şifa olması, diyetlerin vazgeçilmezi ve vejetaryenlerin tercihi olması gibi sebepler ile oldukça fazla tüketilen besin kaynakları arasındadır. Ayrıca, ot kavurmasının yapımı da çok kolaydır. Bu yazımda sizler için ot kavurması tarifini yazdım. Sizler de dilediğiniz otları kullanarak ot kavurmasını yapabilir ve ailenize sağlıklı bir ziyafet sunabilirsiniz. Kolay gelsin. 

Ot Kavurması İçin Gerekli Olan Malzemeler:

  • 750 gram karışık ot (arapsaçı, ebegümeci, yabani pırasa, ısırgan otu, arapsaçı, tarakotu, kazan karası, iğnelik, labada, kereviz otu)
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım domates
  • 1 çay kaşığı tuz 

Ot Kavurmasının Yapılışı: Ot kavurmasını hazırlamak için ilk olarak, kullanmak istenilen otlar tek tek yıkanır ve süzülür.

Ot Kavurması

Daha sonra, derin bir kap alınır. Yıkanıp süzülmüş olan otlardan yabani pırasa ve ebegümeci haricindekiler bir bıçak yardımı ile eşit büyüklükte iri iri doğranır ve bu kabın içine koyulur. Ardından, iki adet orta boy kuru soğan soyulup yıkanır ve küp küp doğranır. Orta boy bir tavanın içine 1 çay bardağı zeytinyağı koyulur ve tava ocağa alınır. Soğanlar ve diğer otlardan ayrı bir yerde duran yabani pırasa ile ebegümeci tavaya eklenip, kısık ateşte bir süre kavrulur. Son olarak, tavanın içine diğer otlar da eklenir ve tüm malzemeler bir kaşık yardımı ile karıştırılır. Otların pişmesine yakın soyulup küçük küçük doğranmış olan yarım domates de tavaya eklenir. 1 çay kaşığı tuz da eklendikten sonra, ocağın altı açılır ve otların bu şekilde bir 10-15 dakika arası daha kavrulması sağlanır. Ot kavurması hazır olduktan sonra, ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Soğuyan ot kavurması yoğurt eşliğinde servis edilir.

Afiyet olsun…

Yayınlanma Tarihi : 04.01.2016 09:21:39

Ot Kavurması Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Ot Kavurması"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Rüyada Çörek Otu Görmek

Rüyada çörek otu görmek,  rüya sahibinin olumsuz bir yönde etkileyecek yada değiştirecek bazı durumlarında oluşacağı anlamına gelebilmektedir. Kişinin başarılarının önünde duran bazı engelleri işaret etmektedir. Kötü, zor, sıkıntı...

Ada Soğanı

Ada Soğanı, zambakgillerden bir bitki çeşididir. Uzun şeritli yaprakları yeşil ve beyaz yaprakları ilgi çekicidir. Soğan kısmı yapraklarının altındadır. Soğan 2 kilogram kadardır ve acı zehirlidir. Tazeyken kullanılan ada soğanı z...

Ot İlacı

Ot ilacı, yabancı ot ile mücadelede kullanılmaktadır ve oldukça zor ve sabır istemektedir. Ayrık otu çim bitkilerindendir. Bazı yerlerde özellikle çim amacıyla kullanılmaktadır. Ama istila ettiği yer tarım arazisi veya ev bahçeler...

Ballı Çörek Otu

Ballı çörek otu, hem ikili olarak hem de ayrı ayrı kullanıldığında birçok faydaları vardır. Mucizevi etkisi olan ballı çörek otu kanser hastalığı tedavisinde kullanılmaktadır. Alternatif tıpın gelişmesiyle doğal kürler halk arasın...

Hayıt Otu Faydaları

Hayıt Otu Faydaları, Hayıt otu mine çiçeğigiller familyasından meydana gelmektedir. Daha çok batı ve güney Anadolu da yetişen bir ağaçtır. Yaz aylarının haziran ve temmuz başlarında çiçek açar. Yaprakları mor renklidir. Hayıt otun...

Sarı Kantaron Otu

Sarı kantaron otu, mayasıl otu, kılıç otu ve koyunkıran olarak da bilinen sarı kantaron otu; Hypericaceae (sarı kantarongiller) familyasına ait bir bitkidir. Dünyanın her yerinde yetişebilen bu bitkinin geçmişi tam olarak bilinmem...

Lohusa Otu

Lohusa Otu: Hangi türde olduğuna göre çeşitli renklerde çiçekleri olan lohusa otu, Mayıs ile Eylül ayları arasında açmaktadır. Yaprakları çoğunlukla kalp şeklinde olan lohusa otuna bazı kesimlerde pipo çiçeği, zeravent, immün çi...

Andız Otu

Andız Otu; başlarda Asya ve Avrupa da ılıman bölgelerinde görülürken sonraları Çin ve Amerika da yetiştirilmeye başlanmıştır. Andız otu Türkiye de kuzey ve doğu Anadolu da görülmektedir. Andız otu çok yıllık otsu bir bitkidir....

Adamotu Kökü

Adamotu Kökü; Adamotu kökü otunun, adem otu, insan otu, Abdüsselam otu, kankurutan, köpek elması, toskafa kavunu gibi isimleri mevcuttur. Adamotu kökü bitkisi ülkemizde Akdeniz, Ege ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Kaya dipleri, ça...

Karabaş Otu Çayı

Karabaş otu çayı, karabaş otundan elde edilen bir çok yararı olan bir çaydır. Karabaş otu Akdeniz bölgesinde yetişen, Fransız ya da İspanyol lavantası olarak da bilinen boyu 30 ile 100 cm arasında değişen bir bitkidir. İlkbahar ay...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

ot, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017