Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Ot Balığı

Ot Balığı


Ot balığı, Ot balığının anayurdu Çin'den dünyaya yayılan, bu arada ülkemize de getirilen bir kültür balığıdır. Ot balığı 40-80 santimetre boyunda oluyor ve 2,5 kg ağırlığında oluyor. Ot balığı en çok 12-30 kg ağırlığa ulaşabilir. Bu balık adı gibi otobur bir balıktır. Günde ağırlığının %120' si kadar ot yer. Bu yüzden havuzlarda ot mücadelesi için mükemmel bir canlıdır. Ot balığı 5-6 yaşlarında olgunluğa erişir ve kg ağırlığına göre 120,000 yumurta yapar. Ot balığı 6-10 cm boyuna eriştikten sonra sadece bitkilerle beslenir. Ama Ülkemizde henüz tüketimi yoktur.

Ot balığı çok sık yakalanmıyor ve ekonomik değeri olmuyor. Ot balığının lezzetli olmuyor ama yakalanması çok kolay ve zahmetsiz oluyor. Özellikle balık avına yeni başlayan amatör avcılar için deneyim kazanmak için bu balığı tutabilirler. Balık tutmaya alışmak için iyi bir seçimdir. Bu balık otta çok gezdiği için ot balığı denir. Ot balığının iki çeşidi vardır. Kikla ve lapindir. Kikla ve lapinin arasındaki en büyük fark dişleridir. Lapin denilen ot balığının dişi bulunmaz, kiklada üst ve alt çenesinde 2 tane olmak üzere kırıcı dişi bulunur. Bu ot balıklarının iki çeşidi de otla besleniyor ve yaşadıkları alanlar aynıdır. Kikla ot balığı kayalıklar arasında gezer. Aynı çevrede yaşayan deniz canlılarıyla beslenen uysal bir balıktır. Ancak gerçek besin kaynaklarından bir tanesi kabuklu çeşitleridir. Kikla ot balığının sahip olduğu dişler yüzünden kabuğu kırılabilecek olan tüm kabukluların karşısında durma şansı yoktur.

Lapin ot balığında diş olmadığı için kabuklular karşısında tek şansı fırsatçılığıdır. Her iki ot balığının ortak özelliği dudaklarının yapısı sert olmasıdır. Ot balığının her iki türü de lezzet açısından birbirine benzer. Diğer balık çeşitlerine göre tadı yok gibidir ve pişirilmeye gelmez. Bu ot balığını kızartmak ya da ızgara yapmak için değil, çorba yapmak için avlarlar. Bu balığı çorba yapmak için tavsiye ediyorlar. Bu balıkları her sene sonbahar zamanlarında tutarlar. Bu balıkları ağustos, ekim ayları arasında tutarsanız daha iyidir. Çünkü daha iyi yağlanır.

Ot balığını yakalamak için hangi yem kullanılır?


Ot balığı yakalamak için midye kullanmak gerekir. Ama midyeyi keserek ve kurutarak iğneye takın. Ama bunda yapmanız gereken bütün bir midyenin kabuğunu ayırdıktan sonra tümbetini tendonun bulunduğu tarafa nakletmek gerekiyor. Elinizde boş bir kapak kalmış olacak. Eğer ot balığı tutmak için midye bulamazsanız tek yem karides olur. Ama lapin ve kiklanın olduğu yerde çırçır ve diğer ot balığı çeşitleri de olacağı için hedef balığı yakalamak zor olabilir.

Ot balığı yakalamak için kullanılacak olta


Ot balığı yakalamak için 0,20 mm kalınlığında misina ucuna bağlayacağınız en fazla 9 numaralı sinek iğneyle olta düzeneğini tamamlamak gerekiyor. Bu düzeneği kamış, makara ile kullanmayacaksanız, el oltası kullanmanız gerekir. Çünkü bu balıklar sadece duvar kenarında olacaktır. Onun için setiniz hiçbir şekilde işe yaramaz. Yemi kabuğuyla birlikte bütün halde iğneye takarak avlanır. Yemin aşağı inerken sağlam şekilde inmesini sağlayın. Ot balığı çok zeki bir balıktır. Bu yüzden iğnenizi saklamayı ve ince misina kullanmayı unutmayın. Küçük iğne seçiminde amaç balığın yemi sömürerek yemeye çalışmasıdır. Ot balığı oltaya vurduğunda hemen hızlı bir şekilde çekmelisiniz.

Son Güncelleme : 22.01.2024 01:23:15
Ot Balığı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Ot Balığı Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Ot Balığı"
Ot balığının hamsi gibi pişirilmesi durumunda tüketilmesi mümkün olabilir mi? Ben de bu balığı alıp tüketmek istiyorum. Böyle bir durum mümkün müdür?
Hâzime . 24.09.2018 20:00:28
CEVAP YAZ
Basur Otu
Basur Otu
Basur Otu, Basur, basit gibi görünen fakat insanların yaşamını ciddi anlamda etkileyen ve zahmetli bir sürece neden olan illet bir hastalıktır. Basur sorunu olan kişiler yediği yemekten, tuvalete çıkma saatlerine, oturup kalkmalarına kadar dikkat etm...
Sütleğen Otu
Sütleğen Otu
Sütleğen otu, günümüzde çok fazla duyulmamış olan ama eski zamanlarda insanlar için çok büyük önemi olan bir bitki türüdür. Genellikle toprakta kendiliğinden yetişen bu bitki türü, üzerinde sarı çiçekleri olan ve yeşil renkli bir gövdeye sahiptir. Ge...
Kulak Otu
Kulak Otu
Kulak Otu; damkoruğugiller ailesine ait bir bitkidir. Kulak otunun, çiçeklerinden ve yeşil yapraklarından faydalanılmaktadır. Kulak otu, bitkisinin diğer isimleri dam koruğu, kaya koruğu, saksı güzeli, naserotu ve sempervivum'dur. Kulak otu bitkisini...
Ayrık Otu
Ayrık Otu
Ayrık otu, buğdaygillere ait, çok yıllık, yabani bir bitkidir. Tıbbi amaçlı olarak sarımtırak beyaz kökleri kullanılır. Sonbahar ve ilkbahar aylarında toplanarak kurutulur. Bünyesinde bolca nişasta ve protein barındırdığı için değerli bir yem bitkisi...
Hoşkıran Otu
Hoşkıran Otu
Hoşkıran otu, günümüzde daha çok yemekler içerisinde kullanılan ve lezzeti ile bir o kadar da sağlıklı ot türlerinden biridir. Son derece doğal olan ve insan vücudunda ihtiyaç duyulan birçok vitamini içerisinde barındıran bu ot, daha çok Karadeniz Bö...
Peryavşan Otu
Peryavşan Otu
Peryavşan otu, Çoğu kişi tarafından ismi pek duyulmayan bu şifa deposu bitki, her yörede farklı isimlerle tanınmaktadır. Birçok sırrı daha bilinmemesine rağmen, bazı sıkıntılara karşı çok etkilidir. Peryavşan otu, Avrupa ve Kuzey Afrika ve Güney-Bat...
Hava Civa Otu
Hava Civa Otu
Hava Cıva Otu, Cilde iyi gelen bitkileri saydığımızda ilk sıralarda yer alan bitki hava cıva otu oluyor. Ülkemizde çoğunluk olarak Akdeniz ve Süphan dağlarında yetişen hava cıva otu hodangiller familyasına aittir. Çiçekleri mavi, iç kısımları sarı, ö...
Sarmaşık Otu
Sarmaşık Otu
Sarmaşık Otu; Sarmaşık otu acı ot, tilkişen ve yabani Kuşkonmaz olarak da bilinir. Sarmaşık otu, Ege Bölgesinde özellikle İzmir, Manisa ve Aydın'da yetişmektedir. Sarmaşık otu, Şubat ve Nisan aylarında görülen bir bitkidir. Sarmaşık otunun tadı acıdı...
Kızılbacak Otu
Kızılbacak Otu
Kızılbacak otu, günümüzde insanların çok severek tükettiği ve bir o kadar da faydalı olan bitkilerden biridir. Kavrulduktan sonra yemek olan ve birçok kişinin damak tadına hitap eden bu ot, şifa dağıtmaktadır. Günümüzde daha çok ege bölgesinde yetişe...
Gelincik Otu
Gelincik Otu
Gelincik Otu, yazın kırlarda yetişen ve genellikle kırmızı renkli çiçekler açan gelincikgiller ailesine ait bir yıllık otsu bir bitkidir. Gelincik otu bitkisinin boyu 80-90 cm civarında olmaktadır. Gelincik otu çiçekleri hem bitkisel boya yapımında h...
Meryem Ana Otu
Meryem Ana Otu
Meryem ana otu, halk arasında Meryem otu, Meryem ana eli otu, Fatma ana eli otu gibi farklı isimlerle de bilinen Arabistan'da ortaya çıkan sağlık için faydalı bir bitkidir. Görünümü yumruk şeklinde kapalı bir ele benzediğinden, bu isimlerle anılır. B...
Bebeklere Çörek Otu
Bebeklere Çörek Otu
Bebeklere çörek otu; ve çörek otundan elde edilen pek çok madde kullanılabilir. Bebekler biz anne babaların her şeyidir. Onların en basit dertlerini bile anlatacak dilleri yoktur. Bu nedenle her şeyleri ile bizlere bağımlı yaşamak zorundadırlar. Çöre...

 

Basur Otu
Sütleğen Otu
Kulak Otu
Ayrık Otu
Hoşkıran Otu
Peryavşan Otu
Hava Civa Otu
Sarmaşık Otu
Kızılbacak Otu
Gelincik Otu
Meryem Ana Otu
Bebeklere Çörek Otu
Cırtatan Otu
Adam Otu
Bit Otu
Acı Yavşan Otu
Ot Kavurması
Radika Otu
Yarpuz Otu
Dil Otu
Deve Gözü Otu
Tarhana Otu
Fatma Ana Eli Otu
Boru Otu
Ot İlacı
Çayır Otu
Ayrık Otu Faydaları
Arapsaçı Otu
Sirken Otu (Yabani Ispanak)
Rezene Otu
Popüler İçerik
Cırtatan Otu
Cırtatan Otu
Cırtatan otu, Kabukgiller familyasından gelen bir bitkidir. Acı düvelek, acı hıyar, eşek hıyarı, acı dülek, hıyarcık, cırtlak, şeytan keleği, acı kavu...
Adam Otu
Adam Otu
Adam Otu; Bu bitki Avrupa kökenli şifalı bir bitkidir. Akdeniz ikliminin hakim olduğu kaya diplerinde, boş sahalarda ve ekilmemiş tarlalarda yetişir. ...
Bit Otu
Bit Otu
Bit otu, hal arasında oldukça çok kullanılan bir bitkidir. Özellikle saç ve saç derisi için kullanılan bu otun kullanım amacını azda olsa adından anla...
Acı Yavşan Otu
Acı Yavşan Otu
Acı yavşan otu; ak pelin, acı pelin ve acı yavşan olarak isimlendirilen bir bitkidir. Acı yavşan otunun ana yurdu Avrupa'dır. Yurdumuzda ise Kuzey Ana...
Ot Kavurması
Ot Kavurması
Ot Kavurması: Mucizevî, her derde deva otlardan yapılan ot kavurması, özellikle ege bölgesinde sıklıkla yapılmaktadır. Ot kavurmasının faydaları, ha...
Radika Otu
Radika Otu
Radika otu, diğer bilindik adı ile karahindiba otu, farklı şekiller de kullanılan faydalı bir ottur. Bu otun özellikle kök kısmı kullanılmaktadır. A...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Basur Otu
Sütleğen Otu
Kulak Otu
Ayrık Otu
Hoşkıran Otu
Evelik Otu Nasıl Bulabilirim?
Kurt Boğan Otu Tohumunu Nasıl Bulabilirim
Kuzılbacak Otu İle Sirken Otu Aynı Mı?
Aslan Pençesi
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Evelik Otu Nasıl Bulabilirim?
Kurt Boğan Otu Tohumunu Nasıl Bulabilirim
Kuzılbacak Otu İle Sirken Otu Aynı Mı?
Aslan Pençesi
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024