Isırgan Otu Kürü Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Isırgan Otu Kürü Tarifi ve Malzemeleri

Isırgan otu kürü, Isırgan otu, adından da çağrışım yaptığı gibi dokunulduğunda acı veren bir bitkidir. Yaprakları üzerinde bulunan ince tüyler, cildi tahriş eden kimyasal maddeler içermektedir. Bu kimyasallar bitkiye dokunulduğunda salgılanır ve cildi kaşındırır. Yüzyıllardır ısırgan otunun faydaları bilinmektedir. Kavurup ya da çiğ olarak börek içi olarak da tüketilir. Avrupa devletlerinde ise geleneksel olarak vücuttan fazla suyun atılması amacı ile idrar söktürücü ve organları temizlemek amacı ile kullanılır. Yüksek miktarda demir içerdiğinden dolayı insan vücuduna faydası çoktur. Öksürüğe iyi gelir, böbrekleri temizler, soğuk algınlığına iyi gelmektedir. Isırgan otu kürü günümüzde ölüm nedenlerinin başında gelen akciğer kanseri riskini azaltır kanseri önlemektedir. Şimdi sizlerle bu kürün hazırlanışını paylaşacağım.

Isırgan Otu Kürü Nasıl Yapılır?

Bir tencereye yarım litre su koyup kaynatalım. Kaynamakta olan suyun içerisine bir tutam ebe gümeci bir tutam ısırgan otu atalım. Ocağın altını kısıp dört beş dakika haşlayalım. Haşlandıktan sonra ılımaya bırakalım soğuduktan sonra yaprakları süzelim. Haftanın üç dört günü bu kür sabah akşam aç karnına içilir. Üç aydan sonra 15 gün ara verilir ve tekrar üç ay boyunca bir gün atlayarak bir su bardağı içilir.

Isırgan Otu Kürü Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni