ot.gen.tr
ot

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Ot Kavurması

Ot Kavurması: Mucizevî, her derde deva otlardan yapılan ot kavurması, özellikle ege bölgesinde sıklıkla yapılmaktadır. Ot kavurmasının faydaları, hastalara şifa olması, diyetlerin vazgeçilmezi ve vejetaryenlerin tercihi olması gibi sebepler ile oldukça fazla tüketilen besin kaynakları arasındadır. Ayrıca, ot kavurmasının yapımı da çok kolaydır. Bu yazımda sizler için ot kavurması tarifini yazdım. Sizler de dilediğiniz otları kullanarak ot kavurmasını yapabilir ve ailenize sağlıklı bir ziyafet sunabilirsiniz. Kolay gelsin. 

Ot Kavurması İçin Gerekli Olan Malzemeler:

  • 750 gram karışık ot (arapsaçı, ebegümeci, yabani pırasa, ısırgan otu, arapsaçı, tarakotu, kazan karası, iğnelik, labada, kereviz otu)
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım domates
  • 1 çay kaşığı tuz 

Ot Kavurmasının Yapılışı: Ot kavurmasını hazırlamak için ilk olarak, kullanmak istenilen otlar tek tek yıkanır ve süzülür.

Ot Kavurması

Daha sonra, derin bir kap alınır. Yıkanıp süzülmüş olan otlardan yabani pırasa ve ebegümeci haricindekiler bir bıçak yardımı ile eşit büyüklükte iri iri doğranır ve bu kabın içine koyulur. Ardından, iki adet orta boy kuru soğan soyulup yıkanır ve küp küp doğranır. Orta boy bir tavanın içine 1 çay bardağı zeytinyağı koyulur ve tava ocağa alınır. Soğanlar ve diğer otlardan ayrı bir yerde duran yabani pırasa ile ebegümeci tavaya eklenip, kısık ateşte bir süre kavrulur. Son olarak, tavanın içine diğer otlar da eklenir ve tüm malzemeler bir kaşık yardımı ile karıştırılır. Otların pişmesine yakın soyulup küçük küçük doğranmış olan yarım domates de tavaya eklenir. 1 çay kaşığı tuz da eklendikten sonra, ocağın altı açılır ve otların bu şekilde bir 10-15 dakika arası daha kavrulması sağlanır. Ot kavurması hazır olduktan sonra, ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Soğuyan ot kavurması yoğurt eşliğinde servis edilir.

Afiyet olsun…

Yayınlanma Tarihi : 04.1.2016 09:21:39

Ot Kavurması Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Ot Kavurması"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Rüyada Çörek Otu Görmek

Rüyada çörek otu görmek,  rüya sahibinin olumsuz bir yönde etkileyecek yada değiştirecek bazı durumlarında oluşacağı anlamına gelebilmektedir. Kişinin başarılarının önünde duran bazı engelleri işaret etmektedir. Kötü, zor, sıkıntı...

Ballı Çörek Otu

Ballı çörek otu, hem ikili olarak hem de ayrı ayrı kullanıldığında birçok faydaları vardır. Mucizevi etkisi olan ballı çörek otu kanser hastalığı tedavisinde kullanılmaktadır. Alternatif tıpın gelişmesiyle doğal kürler halk arasın...

At Kuyruğu Otu

At kuyruğu otu 25 - 60 cm yüksekliğinde ve sapının kalınlığı 3 ile 6 mm civarında olan bir bitkidir. Nemli topraklarda ve hendek kıyılarında yetişen, nemli ortamları sevdiği için bataklıklarda da bulunur. Bu bitki 60 cm ye kadar u...

Avrat Otu

Avrat Otu, mor renkli çiçekler açarak, siyah renkte meyveler veren, kiraza benzeyen bir bitkidir. Tıpta ilaç yapımında kullanılan ağrı kesici özelliği olan bu bitki ile ağrı kesici ilaçlar üretilmektedir. Avrat otu içeriğinde atro...

Lohusa Otu

Lohusa Otu: Hangi türde olduğuna göre çeşitli renklerde çiçekleri olan lohusa otu, Mayıs ile Eylül ayları arasında açmaktadır. Yaprakları çoğunlukla kalp şeklinde olan lohusa otuna bazı kesimlerde pipo çiçeği, zeravent, immün çi...

Isırgan Otu Kürü

Isırgan otu kürü, Isırgan otu, adından da çağrışım yaptığı gibi dokunulduğunda acı veren bir bitkidir. Yaprakları üzerinde bulunan  ince tüyler, cildi tahriş eden kimyasal maddeler içermektedir. Bu kimyasallar bitkiye dokunulduğun...

Dişotu

Dişotu, diğer adıyla kürdan otu olarak bilinmektedir. Ülkemizde Trakya veya Batı Anadolu çevrelerinde yetişen ve bitki sapları kürdan olarak kullanılabilen bir bitki türüdür. Temmuz yada eylül ayları arasında çiçek açmaktadır. Çiç...

Civanperçemi Otu

Civanperçemi otu, (achillea millefolium) yöresel olarak akbaşlı, barsamaotu, binbiryaprakotu, marsamaotu, beyaz civanperçemi, sarı civanperçemi ve kandilçiçeği isimleri ile de anılmaktadır. Hayatımızda vazgeçemeyeceğimiz çok şifal...

Dereotu

Dereotu, Anavatanı Asya ve Avrupa olan dereotu, maydanozgiller familyasından gelir ve tek yıllık bir bitkidir. Türkiye'de ülkemizde kültür bitkisi olarak yetiştirebileceği gibi yabani olarak da yetişen dereotu genellikle üç dört p...

Kekik Otu

Kekik otu, kendine özgü kokusu ile tanınan tarlalarda, çimenlik alanlarda ve orman kıyılarında yetişen bitkilerin genel adıdır. Ballıbabagiller familyasındandır. Boyları 15-40 cm arasındadır. Kekik otu çalı üzerinde yetişir ve odu...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

ot, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017