Ot Kavurması Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Ot Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Ot Kavurması:

Ot kavurması, Ege Bölgesi'nde sıkça yapılan, mucizevi ve sağlıklı otların bir araya gelmesiyle oluşan bir yemektir. Bu yemek, hastalara şifa olması, diyetlerin vazgeçilmezi ve vejetaryenlerin tercihi gibi sebeplerle oldukça fazla tüketilen bir besindir. Ayrıca, ot kavurmasının yapımı da oldukça kolaydır. Bu yazıda, sizler için ot kavurması tarifini detaylandıracağız. Dilediğiniz otları kullanarak ot kavurmasını yapabilir ve ailenize sağlıklı bir ziyafet sunabilirsiniz.

Ot Kavurması İçin Gerekli Malzemeler

  • 750 gram karışık ot (Arapsaçı, ebegümeci, yabani pırasa, ısırgan otu, tarakotu, kazan karası, iğnelik, labada, kereviz otu)
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım domates
  • 1 çay kaşığı tuz

Ot Kavurması Nasıl Yapılır?

Ot kavurmasını hazırlamak için öncelikle kullanılacak otlar tek tek yıkanır ve süzülür. Daha sonra, derin bir kap alınır. Yıkanıp süzülmüş olan otlardan yabani pırasa ve ebegümeci haricindekiler bir bıçak yardımıyla iri doğranır ve bu kaba koyulur. Ardından, iki adet orta boy kuru soğan soyulup yıkanır ve küp küp doğranır. Orta boy bir tavanın içine 1 çay bardağı zeytinyağı koyulur ve tava ocağa alınır. Soğanlar ve diğer otlardan ayrı bir yerde duran yabani pırasa ile ebegümeci tavaya eklenip, kısık ateşte bir süre kavrulur. Son olarak, tavanın içine diğer otlar da eklenir ve tüm malzemeler bir kaşık yardımıyla karıştırılır. Otların pişmesine yakın, soyulup küçük küçük doğranmış olan yarım domates de tavaya eklenir. 1 çay kaşığı tuz eklendikten sonra, ocağın altı açılır ve otların bu şekilde 10-15 dakika daha kavrulması sağlanır. Ot kavurması hazır olduktan sonra, ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Soğuyan ot kavurması yoğurt eşliğinde servis edilir.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Ot kavurması, içerdiği çeşitli otlar sayesinde vitamin ve mineral açısından oldukça zengindir. Özellikle demir, kalsiyum ve C vitamini bakımından zengin olan bu yemek, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olabilir. Ayrıca, düşük kalorili olması sebebiyle diyet yapanlar için ideal bir seçenektir. Ot kavurmasını hazırlarken, mevsiminde taze otlar kullanmaya özen gösterilmelidir. Bu sayede yemeğin lezzeti ve besin değeri artar.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni