Moringa Bitkisinin Faydaları ve Zararları
24 Haziran 2024

Moringa Bitkisinin Faydaları ve Zararları

Moringa: Anavatanı ve Temel Özellikleri

Moringa, Hindistan ve Afrika'ya özgü olan çok yönlü bir bitkidir. Orta büyüklükte tropikal bir bitki olan moringa, yaprak, çiçek ve kabuk kısımları kullanılarak tüketilir. Genellikle çay şeklinde hazırlanarak tüketilen bu bitki, vitamin ve mineraller bakımından oldukça zengindir. Antioksidan özellikleriyle de bilinen moringa, kanserle mücadelede önemli bir rol oynar. Ayrıca beyin sağlığı, cilt sağlığı, insülin dengesi ve karaciğer sağlığı gibi pek çok alanda faydalıdır.

Moringa'nın Faydaları

  • Moringa, portakaldan daha fazla C vitamini içerir. C vitamini vücudu birçok hastalığa karşı korur.
  • Beta karoten, kalsiyum, antioksidanlar ve potasyum bakımından zengin bir kaynaktır.
  • Yapraklarından hazırlanan çay, vücutta enerjinin artmasını sağlar.
  • Anne sütünü artırıcı özelliği bulunur.
  • Eklem iltihaplarına karşı iyi gelir.
  • Uyku problemi yaşayanlarda uykuya rahat dalmayı sağlar.
  • Tiroit işlevini güçlendirir.
  • Mide ve bağırsak sorunlarına karşı iyi gelir.
  • Böbrek sağlığını korur.
  • Saç sağlığını destekler, saçların daha çabuk uzamasını ve sağlıklı bir görünüm kazanmasını sağlar. Kepeklenmeye karşı etkilidir.
  • Cilt bakımında kullanılabilir. Kırışıklıklara karşı etkilidir ve sivilce, siyah noktaları gidermede yardımcı olabilir. Egzama gibi cilt hastalıklarına karşı iyi gelir.
  • Zayıflamak isteyenler için metabolizmayı hızlandırıcı etkisi bulunur. Kalorilerin hızlı yakılmasını sağlayarak kilo vermeyi kolaylaştırır.
  • Kan şekeri seviyesini düşürür. Diyabet hastalığında kan şekerini sağlıklı seviyelerde tutmak için çay şeklinde tüketilebilir.
  • Antioksidanlar bakımından zengin olan moringa, serbest radikallerle mücadele ederek vücudu birçok hastalığa karşı korur.
  • İltihabı azaltmaya yönelik kullanılabilir. Bitkinin tamamında iltihap önleyici özellikler bulunur.
  • Yaraların hızla iyileşmesine yardımcı olur ve kanamayı durdurucu etkisi vardır.

Moringa Çayı Nasıl Yapılır?

1 su bardağı su kaynatılarak bir iki dakika dinlendirilir. Dinlenen suya 1 çay kaşığı kurutulmuş moringa eklenip 5 dakika demlenmeye bırakılır. Çay balla tatlandırılıp içilebilir.

Moringa'nın Yan Etkileri

Moringa tüketimi aşırıya kaçıldığında midede yanma, diş eti kanaması ve beyaz kan hücresi sayısında azalmaya sebep olabilir. Gebelik döneminde tüketildiğinde rahimde kasılmalara ve dolayısıyla düşük yapmaya sebep olabilir. Kullanılan ilaçlarla etkileşim yaratabileceğinden herhangi bir ilaçla birlikte kullanımından kaçınılmalıdır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Şimşir Otu Özellikleri ve Faydaları

Şimşir Otu Özellikleri ve Faydaları

Güncel

Pıtrak Otu Kullanımı Faydaları ve Zararları

Pıtrak Otu Kullanımı Faydaları ve Zararları