Tere Otu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
07 Temmuz 2024

Tere Otu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Tere Otu

Tere otu, günümüzde insanların lezzeti nedeniyle yemeklere tat vermesi amacıyla tükettiği bitkilerden biridir. Acımsı bir tada sahip olmasına rağmen, limon sıkılarak tüketildiğinde birçok kişinin gönlünü kazanmaktadır. Tere otu, genellikle sağlık amacıyla değil, lezzeti nedeniyle tüketilen bir bitkidir. Üstelik yetiştirilmesinin son derece kolay olması, bu otun kolay bulunabilmesini sağlamıştır. Tere otu, yerini sevdiği zaman iki yıl kendiliğinden oluşabilen bir bitkidir. Bu nedenle, bu otu yetiştiren insanlar her iki yılda bir dikerler ve her yıl hasat ederler. Mevsimi geldiğinde, her pazarda yeşillikler arasında bulabileceğiniz bu mükemmel bitki ile hem lezzet hem de şifa alabilirsiniz.

Tere Otunun Yetişme Koşulları

Tere otu, serin iklimleri seven bir bitki türü olduğu için sonbahar ve ilkbahar aylarında büyük bir gelişim gösterir. Bu nedenle, tere otunun çok büyük bakımlar gerektirmeden yetişebilen bir bitki olduğu söylenebilir. Kolay yetişmesinin yanı sıra, insanlar tarafından çok sevilmesi nedeniyle ülkemizde yetiştiriciliği oldukça yaygındır. Siz de isterseniz, tere otunu bahçenize ya da saksılara tohum olarak dikebilirsiniz. İlkbahar aylarında tere tohumlarını dikerek, ara ara suladığınızda yaklaşık iki ya da üç ay sonra bu bitkiyi tüketebilirsiniz. Bu bitkiyi şifa kazanmak amacıyla tüketmek isterseniz, küçük işlemlerden geçirerek çay yapabilirsiniz. Tere otunu doğrudan tüketerek de birçok fayda elde edebilirsiniz.

Tere Otunun Kullanımı

Tere otunun doğrudan yaprakları tüketilmektedir. Özellikle insanlar bu otu, yaptıkları salata içerisine yeşillik olarak kullanmaktadır. Bazı insanlar ise tere otunu, tabaklara dekor vermek amacıyla kullanmaktadır. Bu şekilde kullanılan tere otu, aynı zamanda insanlara şifa da dağıtır. Tere otunun en büyük özelliklerinden biri de yaklaşık bir hafta kadar serin bir ortamda kapalı kaplar içinde saklanabilmesidir. Hatta cam kaplarda su içine konularak daha uzun süre canlı olarak saklanabilir. Bu bitkiyi sağlık açısından önemli kılan en büyük özelliği, içeriğinde bulunan vitamin ve minerallerdir. Bu vitamin ve mineraller, tere otunun tüketilmesiyle doğrudan insanların vücuduna girerek birçok sorunu ortadan kaldırır. Üstelik bu bitki, birçok insanda herhangi bir yan etki yapmadan olumlu sonuçlara neden olur.

Tere Otunun Faydaları

Tere otunun faydalarının çok fazla olması nedeniyle, bu otu hamile insanlar bile aşırıya kaçmadan tüketebilir. Doğal bir ilaç niteliği taşıdığı için tıbbi olarak bile doktorlar bazen hastalarına bu otu önermektedir. Tere otu, yüksek oranda C vitamini, E vitamini ve A vitamini içermektedir. Bu vitaminler ile bağışıklık sistemi başta olmak üzere birçok büyük etkiler görebilirsiniz. İnsanlar sadece bu otun yapraklarından değil, aynı zamanda tohumlarından da yararlanır. Siz de bu faydalarından yararlanmak için tohumlarından çay yaparak vücudunuza yüksek oranda protein ve folat alabilirsiniz.

Tere Otunun Sağlık Üzerindeki Etkileri

  • Tere otu, lezzetinin yanı sıra kadınsal hastalıklarda alternatif bir ilaç niteliği taşır. Siz de doktorunuzun bilgisi dahilinde bu gibi kadınsal hastalıklarda tıbbi ilaçların yanı sıra düzenli olarak tere otu tüketerek birçok kadın hastalığının belirtisini azaltabilirsiniz.
  • Sindirim sistemi üzerinde tere otu, iştah açıcı özellik göstererek yemeklerde tüketildiğinde iştah açar. Bu durum, özellikle yemek yemeyen çocukların yemek yiyebilmeleri için gereklidir. Çocuklarınıza yemeklerden önce tere otu yedirerek iştah açıcı özelliğinden faydalanabilirsiniz.
  • Bazı insanlar, tere otunu bol bol çiğnediklerinde nefes darlığı sorunlarını azaltabilir. Bu etkisi ile birçok nefes darlığı sorunlarını tıbbi ilaç kullanmadan daha doğal bir şekilde atlatabilirsiniz. Ancak, bu bitki herkeste aynı etkiyi göstermeyebilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Kakule Otu Faydaları ve Zararları

Kakule Otu Faydaları ve Zararları

Güncel

Nergis Otu Türleri ve Faydaları

Nergis Otu Türleri ve Faydaları