Sarmaşık Otu Sarmaşık otu, acı ot, tilkişen ve yabani kuşkonmaz olarak da bilinir. Bu bitki özellikle Ege Bölgesi'nde, İzmir, Manisa ve Aydın'da yetişmektedir. Sarmaşık otu, Şubat ve Nisan ayları arasında görülür. Tadı acı olmasına rağmen lezzetli ve şifalı bir bitkidir. Sarmaşık otunun, boylu ve sarmal bir yapısı vardır. Uç kısımları koparılarak toplanan bu bitkinin, taze uçları ve daha az taze alt kısımları bulunur. Ancak, oldukça şifalıdır. Özellikle kanser tedavisinde etkili bir bitki olarak bilinir. Sarmaşık Otu Faydaları Nelerdir? Sarmaşık otunun birçok sağlık yararı bulunmaktadır:
Sarmaşık otu tüketildiğinde damakta acı bir tat bırakır. Buna rağmen, yılda en az bir kez tüketilmesi önerilir. Sarmaşık otu hazırlanırken kesinlikle metal ile temas etmemelidir. Elle kırılmalı ve bıçakla doğranmamalıdır. Pişirilirken metal kaşık yerine tahta kaşık kullanılması tercih edilmelidir, aksi takdirde acılık oranı artar. Sarmaşık Otu Tüketimi Sarmaşık otu çeşitli şekillerde tüketilebilir:
Sarmaşık otu, özellikle kanser hastalığı için mucizevi bir bitkidir. Mümkün olduğunca fazla tüketilmelidir. Ancak, her bitki gibi, sarmaşık otunu da aşırıya kaçmadan ve bir sağlık uzmanına danışarak tüketmek önemlidir. |