Verem Otu: Verem otu, yüzyıllar öncesinden günümüze kadar çeşitli hastalıklar üzerinde şifa kaynağı olarak kullanılan bir bitki türüdür. Halk arasında bazı kesimlerde "canavar otu" olarak da bilinir. Bu ismin kaynağı, verem otunun çiftçilerin mahsullerine zarar veren bir bitki türü olmasından kaynaklanmaktadır. Verem otu, genellikle ormanlık olmayan alanlarda kümeler halinde bulunan bir bitkidir. Yaklaşık 3000 farklı türü vardır. Yapraklarının uzunluğu 3-7 santim arasında, eni ise 2-5 santim arasında değişmektedir. Sapları kısa, yumurtaya benzer şekildedir ve kenar kısımları kertiklidir. Üst kısımları ise pürtüklü, griye yakın veya yeşil renklidir. Çiçek yaprakları miğfere benzer ve adaçayına benzerliği üst dudağının olmaması sebebi ile farklılaşmaktadır. Verem Otu Yararları Nelerdir?
Verem Otu Zararları Nelerdir? Verem otunun bilinen bir zararı ya da yan etkisi bulunmamaktadır. Ancak yine de bu bitkinin bilinçli bir şekilde veya uzman tavsiyesi ile kullanılması önerilmektedir. Verem Otu Nasıl Kullanılır? Verem otu, çay olarak tüketilebilmektedir. Ayrıca, verem otunun lapasının vücutta oluşan yaralar ve çıbanlar üzerinde fayda sağladığı bilinmektedir. Bu durumda, hasarlı bölgeye verem otunun lapası sürülür ve o bölge sarılır. Verem Otu Çayı Nasıl Demlenir? Verem otu çayını hazırlamak için, iki tatlı kaşığı verem otu demliğe koyulur ve yarım litre kaynar su eklenir. En fazla on dakika demlendikten sonra süzülerek içilir. |