Kılıç Otu Kılıç Otu Özellikleri Kılıç otu, diğer isimleriyle mayasıl otu, binbirdelikotu, sarı kantaron, koyunkıran, kuzukıran, yaraotu ve biraçiçeği olarak bilinir. Bitkinin boyu 30-100 cm arasında değişmektedir. Çiçekleri altın sarısı, kırmızı, mavi ve nadiren beyaz renkte olabilir. Meyveleri yumurta şeklindedir ve haziran-eylül ayları arasında toplanır. Yaprakları sapsızdır ve çiçekleri dallarının ucunda bulunur. Çiçek dallarında pinen, cadinen, tanen, reçine, zamk, acı maddeler ve boya maddeleri bulunur. Yapraklarında yağ bezeleri mevcuttur ve kökü acıdır. Kılıç Otu Faydaları Kılıç otu birçok sağlık faydası sunar:
Kılıç Otu Çayı Nasıl Yapılır? 1 bardak kaynamış suyun içine 1-2 tatlı kaşığı kurumuş bitki karışımı ilave edilip 10-15 dakika kadar demlenmesi için beklenilmelidir. Kılıç Otu Yağı Nasıl Yapılır? Güneşte toplanmış olan çiçekler çok sık olmamak şartıyla bir kavanoza doldurulur ve üzerine çiçekleri örtecek şekilde zeytinyağı ilave edilir. Ağzı sıkıca kapatıldıktan sonra birkaç hafta süreyle güneşte yahut sıcak bir yerde bekletilmelidir. Rengi kızarmaya başlayınca süzgeçten geçirilir ve koyu renkli şişelerde saklanır. |
Süleyman
30 Mayıs 2024 PerşembeKılıç otu çayını bir hastalığım yüzünden aktar arkadaşım önermişti. Ben de kullanmaya başladım. Çok şükür hastalığım onun sayesinde iyileşti. Üstelik çayı da çok hoşuma gitti ara ara alıp içiyorum. Bizim köyde bu bitkiden var. Acaba onları toplayıp kurutsam aktardaki çay kadar güzel olur mu? Onlar başka işlemlerden de mi geçiriyorlar?
Cevap yazAdmin
30 Mayıs 2024 PerşembeSüleyman Bey, kılıç otu çayının size iyi gelmesine çok sevindim. Kendi köyünüzde yetişen kılıç otunu toplayıp kurutabilirsiniz, bu şekilde doğal ve katkısız bir çay elde edebilirsiniz. Ancak aktarlardaki çaylar bazen farklı işlemlerden geçebilir, özel kurutma teknikleri veya ekstra işlemler uygulanabilir. Kendi topladığınız bitkileri dikkatlice kurutarak benzer bir sonuç elde edebilirsiniz, denemekten zarar gelmez. Umarım çayınız güzel olur.